مایه‌کوبی طیور علیه بیماری نیوکاسل در مهاباد آغاز شد


مهاباد شاهد آغاز طرح مایه‌کوبی گسترده طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل است، طرحی که توسط شبکه دامپزشکی این شهرستان با مشارکت دو تیم دامپزشکی و به صورت رایگان اجرا می‌شود. عباس آغاز، رییس شبکه دامپزشکی مهاباد، اعلام کرده است که این طرح با هدف واکسینه کردن بیش از ۳۳ هزار قطعه طیور بومی علیه این بیماری ویروسی تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.

اهمیت واکسیناسیون در مقابله با نیوکاسل

نیوکاسل بیماری ویروسی است که به دلیل سرعت بالای انتشار در جمعیت طیور، از جمله طیور صنعتی و بومی، مدیریت شیوع آن دشوار است و درمان خاصی برای آن وجود ندارد. از این‌رو، واکسیناسیون به عنوان ابزاری حیاتی برای پیشگیری و کنترل این بیماری مطرح می‌شود.

همکاری روستاییان با تیم‌های دامپزشکی

روستاییان تشویق می‌شوند تا با تیم‌های دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند تا اجرای این طرح رایگان واکسیناسیون به صورت کامل و مؤثر انجام شود. اطلاع‌رسانی به روستاییان از طریق شورای اسلامی یک روز قبل از ورود تیم‌های دامپزشکی صورت می‌گیرد.

روش واکسیناسیون

واکسیناسیون طیور علیه نیوکاسل به صورت آشامیدنی انجام می‌شود. از روستاییان خواسته می‌شود که قبل از ورود تیم‌های دامپزشکی، از رهاسازی طیور خودداری کنند تا دارو اول صبح به آنها داده شود.

پیشینه ویروس نیوکاسل

ویروس نیوکاسل، عامل این بیماری، در دمای بالا و محیط‌های اسیدی غیرفعال می‌شود، اما در مدفوع برای مدت زمان نسبتا طولانی زنده می‌ماند. این ویروس برای طیف وسیعی از گونه‌های پرندگان خطرناک است، با این حال، مرغ‌ها آسیب‌پذیرترین گونه در برابر این بیماری هستند.

نشانه‌های بیماری نیوکاسل

نشانه‌های این بیماری شامل سرفه کردن، نفس‌نفس زدن، بال‌های افتاده، پیچیدگی سر و گردن، افسردگی، توقف فعالیت‌های عادی و فلج شدن کامل پرنده است.

نتیجه‌گیری

اجرای طرح مایه‌کوبی طیور علیه بیماری نیوکاسل در مهاباد نشان‌دهنده تلاش‌های جدی برای محافظت از جمعیت طیور بومی در برابر این بیماری خطرناک است. همکاری بین دامپزشکی، روستاییان و دیگر نهادهای مرتبط برای موفقیت این طرح حیاتی است.

جدید ترین اخبار استان آذربایجان غربی را در مجله خبری عصر ارومیه بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *