آذربایجان غربی در سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیر تولید قارچ خوراکی بوده است. به گفته خسرو شهبازی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، سالانه به طور متوسط ۳۸۰۰ تن قارچ خوراکی در واحدهای پرورش این استان تولید میشود. این در حالی است که بیشترین میزان تولید قارچ در شهرستان ارومیه و به مقدار ۱۲۷ تن صورت میگیرد.
وی با اشاره به اشتغالزایی این صنعت، افزود که بیش از ۲۰۰ نفر در واحدهای تولیدی قارچ استان مشغول به کار هستند. همچنین، سرانه مصرف قارچ خوراکی در استان آذربایجان غربی با حدود ۱.۵ کیلوگرم در سال، نشان از استقبال مردم از این محصول سالم و پرخاصیت دارد.
برای توسعه بیشتر این صنعت، سازمان جهاد کشاورزی استان از واحدهای تولیدی قارچ با ارائه تسهیلات بانکی و حمایتهای فنی پشتیبانی میکند. همچنین، بذر مورد نیاز برای تولید قارچ نیز در واحدهای دانشبنیان استان تولید و در اختیار پرورشدهندگان قرار میگیرد.

با توجه به ظرفیتهای موجود و حمایتهای صورت گرفته، انتظار میرود که تولید قارچ خوراکی در آذربایجان غربی در سالهای آینده نیز افزایش یابد. این امر علاوه بر تأمین نیاز بازار داخلی، میتواند به صادرات این محصول و ارزآوری برای استان کمک کند.
جدید ترین اخبار استان آذربایجان غربی را در مجله خبری عصر ارومیه بخوانید.